Den dybere mening


Teknologi er ikke kun maskiner - teknologi indeholder også en måde at tænke på - et så kaldt "mind set".


Teknik og nye arbejdsmetoder er som regel del af en kompliceret social og økonomisk sammenhæng, hvor vidt forskellige udgangspunkter mødes. Velfærdsteknologiske løsninger på fremtidens udfordringer har derfor brug for at blive forankret der hvor de skal bruges.


Desværre er der mange eksempler på nye tekniske løsninger i som er blevet indkøbt, men som ikke rigtigt er taget i brug. De kommer til at stå som en slags velfærdsteknologiske  "Hvide Elefanter" som samler støv - og det er jo både superærgerligt og et voldsomt spild af ressourcer. Ofte har man fokuseret på indkøbet af den ny teknologi, uden at involvere slutbrugerne og dem der skal arbejde med teknologien. Medarbejderne er ikke blevet introduceret på en god og engagerende måde. Nordic Brain arbejder ud fra tanken, at det at lære noget nyt, kræver en tryg, inspirerende og tillidsfuld ramme.


Når mennesker mødes ved hjælp af teknologi er det vores erfaring, at et godt udgangspunkt er at være sammen om aktiviteter der vedrører gensidige interesser, deltagernes personlige historie og individuelle færdigheder. Hvis der kommer humor og leg ind i læringen, så bindes de implicerede sammen på en ny måde. Nye fællesskaber opstår. Relationen mellem "læreren" og "eleven" bliver dybere. Der opstår et følelsesmæssigt engagement.